Design din bæredygtige karriere

Hvordan kombinerer vi høje ambitioner med balance i livet? Vi skal kunne flyve højt, men også langt og længe! Vi må huske på, at vi fremadrettet skal leve af vores kreativitet og kognitive evner, og derfor skal vi være varsomme, for det er de evner, som bliver forringet, hvis vi f.eks. rammes af stress. Vi må derfor finde måder at arbejde på, som giver os energi, styrke og glæde.

Det er imidlertid ikke så enkelt at kombinere høje ambitioner med balance i livet. På den ene side lever vi i en tid med en forventning om, at vi kan realisere os selv og udnytte vores potentiale, man kan sige vi lever med idealet om at være frie til at forfølge vores drømme. Men samtidig mødes vi konstant med holdninger og opskrifter på, hvordan vi bør leve vores liv. Det kan skabe en indre forvirring om den rette vej i arbejdslivet.

Men når vi svømmer i det vand, som nærer vores sjæl, så oplever vi forløsning og glæde, og da bliver både livet og arbejdslivet mere som en leg. Problemet er, at vi kan være blevet så vant til at svømme i det (for os) forkerte vand, at vi slet ikke registrerer, at vandet ikke matcher vores naturlige ”talent-dna”.

Min erfaring er, at der er tre vigtige områder at kigge på, når man vil finde en bæredygtig karriere. Sine naturlige styrker, sine livsværdier og de arbejdsmæssige rammer og relationer, som man trives i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *